Zoeken
 Zoeken
T: +31 (0) 172 - 589713  | Einfo@boomkwekerij-out.nl

Nieuw in ons assortiment

   
 
  • facebook link
    facebook link
     klik hier voor onze facebook pagina


 

Duurzaam kweken

 
Boomkwekerij Out heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.
Sinds 2000 proberen zij een mooi Boomkwekerij producten met zo min mogelijke gewasbeschermingsmiddelen te kweken. Het is goed voor de 3 M’s
  • Milieu
  • Maatschappij
  • Medeweker
En om een mooie en gezonde plant voor u te kweken.
MPS
MPS

Wij proberen ziekte en plagen zo veel mogelijk op een biologische manier op te lossen dmv het gebruik van selectieve middelen. Mede dankzij het gebruik van deze middelen won Boomkwekerij Out in 2009 de Studieclub innovatie prijs Boskoop. Deze STIP prijs gaf ons een extra boost om te kijken wat we met plantversterkers kunnen doen. Plantversterkers worden met een veldspuit over het gewas gespoten. Helaas zien mensen niet het verschil tussen het spuiten met biologische bespuitingen of met gewasbeschermingsmiddelen. Dit duurzaam kweken heeft als extra toevoeging dat het wemelt van de vlinders, lieveheersbeestjes, bijen, hommels en andere welkome insecten op en rondom de kwekerij. Welliswaar natuurlijk alleen in de zomermaanden. Om de veenderijen minder te belasten gebruiken we rest producten als Compost, kokos, bark en andere geschikte producten door onze potgrond. 

Verder wordt er ook goed gekeken naar de waterstroom en Bemesting binnen Boomkwekerij Out. Duurzaam kweken betekent niet alleen om milieu vriendelijk te kweken maar ook met aandacht voor de maatschappij en de medewerkers; Met onze afvalscheiding sponseren wij o.a. de locale sportclubs.

Assortiment

Naar assortiment

Nieuws

Lees meer

Contact

Contact gegevens