Van Out’s
duurzaam en goede kwaliteit

Kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel

U kent Boomkwekerij Out vast wel van een breed sortiment visueel aantrekkelijke heesters zoals Buddleja, Hebbe Addenda®, Hypericum, Acer, Magnolia, Salix en diverse andere gewassen. Dan weet u ook vast wel dat kwaliteit hoog in ons vaandel staat. Maar wist u ook dat wij van Outsher al bezig zijn met duurzaam telen?

Al jaren bezig met biologische bestrijding

Duurzaamheid is momenteel een trend. Wij zijn er echter al jaren mee bezig. Circa 15 jaar geleden startten wij als een van de eerste boomkwekerijen met biologische bestrijding en het inzetten van roofmijten tegen spint. Dit doen we zowel binnen als buiten. Hierdoor hoeven we niet meer te spuiten tegen deze schadelijke beestjes. In 2009 hebben we de Studieclub Innovatie Prijs in Boskoop gewonnen vanwege onze innovatieve en duurzame aanpak. Kijk ook het filmpje uit 2008 met wat ervaringen.

Neonicotinoiden

De neonicotinoiden imidacloprid, thiamethoxam en clothianidine staan negatief in het nieuws omdat ze schadelijk zouden zijn voor bijen. Wij gebruiken deze middelen al jaren niet. Als we moeten spuiten dan kiezen we voor middelen die zo veilig mogelijk zijn voor de bijen, vlinders en natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen en sluipwespen. Deze helpen ons plagen onder controle te houden.

Plantversterkers maken planten weerbaar

We proberen ook schimmels zo veel mogelijk biologisch te bestrijden. We werken met waarschuwingsmodellen en spuiten plantversterkers om planten weerbaarder te maken tegen ziekten en plagen. Alleen als de ziektedruk hoog is, gebruiken we nog gewasbeschermingsmiddelen om te voorkomen dat planten worden aangetast. We willen immers mooie planten kweken die er perfect uitzien. Hiervoor is soms gewasbescherming nodig, maar liefst zo min mogelijk. Bekijk het filmpje met onze ervaringen.